Methodiek

Spetter Zwemopleidingen is een erkend opleidingsinstituut, aangesloten bij de Envoz. De lessen worden gegeven door gediplomeerde, ervaren zwemonderwijzers. Spetter is op 1 oktober 1998 opgericht door Anita van der Weide. In 2012 hebben wij ons gevestigd in het MFC te Birdaard.

Spetter zwemopleidingen is een particuliere zwemschool, waar deskundigheid en gastvrijheid naar de klant centraal staat.

De aquasporters kunnen rekenen op deskundige, uitdagende en zeer gevarieerde lessen door ervaren aquasport instructeurs. Na afloop van de les is er voor de liefhebber een gratis kopje koffie.

Door kwaliteit en continuïteit hebben wij ons zwemprogramma in de afgelopen jaren ontwikkeld tot een aantrekkelijk programma voor jong en oud. Kinderen en de ouders kunnen de vorderingen van de zwemlessen volgen via de persoonlijke site met eigen inlogcodes via www.spetterburdaard.zwemscore.nl.

Onze methodiek:

Wij werken met een leerlingvolgsysteem. In dit systeem bestaan voor het zwem ABC diverse niveaus: van niveau 1 tot en met diploma C. Waarbij het A en het B-diploma een tussentijds toets moment zijn waarbij, wanneer aan de eindtermijnen is voldaan, de kinderen steeds een hogere mate van zwemveiligheid hebben bereikt.

In het voortraject staan watergewenning en leren drijven centraal. Het is voor het aanleren van de zwemslagen, maar vooral ook voor het plezier van de leerlingen, erg belangrijk dat deze vaardigheden beheerst worden. We leren dit de kinderen op een plezierige, ontspannen manier aan, zodat zij zich prettig en veilig voelen in het water. Wanneer deze basis is gelegd zal het aanleren van de zwemslagen beginnen in het hoofdtraject.

De eindtermen van de niveaus zijn o.a.:

Niveau 1: zelfstandig kunnen drijven op de rug, watervrij zijn, zichzelf met of zonder drijfmateriaal kunnen verplaatsen door het water, te water gaan, een beginnende beenslag hebben.

Niveau 2: aanleren van de beenslagen, borst, – en rugcrawl, zelfstandig drijven op de buik, aanleren van een beginnende schoolslag combinatie.

Niveau 3: verbeteren combinatie, onder water kunnen verplaatsen, watertrappen zonder drijfmateriaal, survivallen.

Niveau 4: de slagen worden technisch verbeterd, drijven met afzet, afstand vergroten bij de borst, – en rugcrawl, afbouwen drijfmateriaal.

Niveau A: gekleed zwemmen, volledige afstand wordt gezwommen, survivalonderdelen worden beheerst.

Niveau B: De afstand wordt vergroot, er wordt een hogere eis gesteld aan de uitvoering van de zwemslagen.

Niveau C: De afstand wordt vergroot, er wordt een hogere eis gesteld aan de uitvoering van de zwemslagen, er wordt kennis gemaakt met wedstrijdzwemslagen, de leerling is in staat om zichzelf te kunnen redden in moeilijke omstandigheden.

Het zwem ABC is nu compleet en uw kind is volledig veilig in elk water.

 

 

Voor alle informatie over zwemlessen, aquasporten, banen, verhuur en recreatief zwemmen kunt u bellen, iedere werkdag tussen 13:00 en 17:00 uur  naar Anita, tel.nr. 06-131 848 19 of mail naar spetterburdaard@gmail.com

 

 

 

 

Neem contact op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.